Hoe zit ons onderwijs in elkaar?

Op De nieuwe havo hebben alle leerlingen een eigen lesrooster; een overzicht van alle lessen die je volgt, door welke docent de lessen worden gegeven en in welk lokaal de lessen zijn. In de ochtend begin je altijd met de dagstart, waarbij je samen het nieuws bespreekt, leert hoe je het beste je schoolwerk kunt plannen of hoe je op een leuke en goede manier kunt leren voor toetsen.

In de eerste twee jaar onderzoeken we jouw niveau. Als je vwo aan kan, dan krijg je in het derde jaar alleen nog vwo-boeken. Als blijkt dat dit je goed afgaat, kies je in het vierde leerjaar een profiel op vwo-niveau. Je kunt bij ons dus ook een vwo-diploma halen.

X-tijd

In de X-tijd ga je met veel verschillende projecten en workshops aan de slag. Dit doe je niet alleen, want je werkt samen met andere eerstejaars en met leerlingen uit het tweede leerjaar. Dat betekent samen een planning maken, problemen oplossen, contact leggen met bedrijven, presenteren en nog veel meer. je krijgt een ruimte keuze uit projecten. Zo kun je kennismaken met het beroep van decorbouwer en zelf een pretpark ontwerpen. Of ontdek welke invloed slaap en voeding hebben op je gezondheid waardoor je kennismaakt met de opleiding voeding en diëtiek. Zo ontwikkel je al vanaf het eerste jaar je interesses en talenten.