Nieuwbouw

26-01-2022

Er gaat voor ons een nieuwe school gebouwd worden. Zoals je misschien al weet, wordt het een brede school. Een scholengemeenschap waar je gaat leren op je eigen niveau en wordt uitgedaagd nóg meer uit jezelf te halen. Momenteel bekijken we volgens welk onderwijsconcept we op de nieuwe school les willen gaan geven. We denken aan een conceptschool met veel ruimte voor samenwerking, zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. Een school waar doen en maken centraal staan en waarin je kan leren en werken in je eigen tempo in samenwerking met onze andere scholen, waaronder de Bredero Mavo en het Hyperion Lyceum.Ook wordt er al flink getekend om een beeld te krijgen hoe de nieuwe school eruit komt te zien. We kunnen daar nu nog niks van delen, omdat er nog geen definitieve besluiten genomen zijn.  Maar dat het een duurzame school wordt voor creatieve doeners en bedenkers, dat staat vast!

01-11-2021

De nieuwe Havo krijgt nieuwbouw. Zoals je in eerdere berichten wellicht al hebt gelezen, komt de nieuwbouw aan de Buiksloterweg, op de hoek van de Meidoornweg en het Hagedoornplein. In die nieuwe school komen het Bredero Beroepscollege, De nieuwe Havo en het Vox College samen. Het wordt een brede scholengemeenschap waar je terecht kan met elk niveau: vmbo basis, vmbo kader, vmbo theoretisch, havo en vwo. Je gaat leren op je eigen niveau en wordt uitgedaagd nóg meer uit jezelf te halen.

De nieuwe school wordt een school voor creatieve bedenkers, ontwerpers, makers en ondernemers. Leren door te doen staat centraal en er zal veel ruimte zijn voor het werken in diverse labs én projectmatig werken. De talentvolle doeners en creatieve bedenkers onder jullie bereiken samen het meest en dat zal je zelf gaan ervaren.

Het wordt een mooi, modern en duurzaam schoolgebouw waar jij de voor jou meest passende leerroute kunt volgen. Waar je je kunt ontwikkelen én waar je natuurlijk je diploma haalt!

Het nieuwe schoolgebouw zal naar verwachting in 2024 klaar zijn. Dus als je nu kiest voor De nieuwe Havo, ga je hier sowieso de bovenbouw volgen.

Wij kijken ontzettend uit naar de nieuwbouw. Jij ook?

21-01-2021
Op naar de nieuwbouw Buiksloterweg

Hieronder een filmpje over de nieuwbouw die gaat komen!

 

 

16-12-2020
Update nieuwbouw

De plannen voor de nieuwbouw worden steeds duidelijker. Hier zie je een afbeelding van de kavel, de plek waar de nieuwbouw komt. Je ziet dat onze nieuwe school (voortgezet onderwijs) rechts op de kavel gebouwd gaat worden. Op de hoek van de Meidoornweg met het Hagedoornplein. Naast een nieuwe school voor ons worden er ook een sporthal, basisschool, kinderdagverblijf en een aantal woningen gebouwd.

De architect die de school gaat ontwerpen is BDP. Vanaf januari gaat BDP samen met de betrokken teams die in de nieuwbouw komen, nadenken over hoe de school eruit moet komen te zien. Daarna maakt BDP een ontwerp.

18-06-2020

De nieuwe Havo krijgt nieuwbouw! Daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee. De nieuwbouw komt op dezelfde plek als waar onze school nu gevestigd is. In de nieuwbouw komt niet alleen De nieuwe Havo, maar ook het Vox College, het Bredero Beroepscollege, een basisschool, een Integraal Kindcentrum en een sporthal.

Wanneer de bouw gaat starten, is momenteel nog niet bekend. Daarover zal in de komende maanden meer duidelijkheid komen. We streven er naar zo snel mogelijk starten. De verwachting is nu, dat de nieuwbouw over een jaar of 3 klaar zal zijn. We hopen in schooljaar 2023/2024 in ons nieuwe gebouw onderwijs te kunnen geven.

In de zomervakantie van 2021 gaan wij tijdelijk verhuizen, zodat het huidige schoolgebouw gesloopt kan worden en daarna de nieuwbouw kan starten.

We zullen tijdelijk verhuizen naar het schoolgebouw van het Bredero Beroepscollege dat ook deel uitmaakt van onze scholengroep (het VOvA). Het gebouw wordt daarop aangepast en krijgt voor elke school een eigen ingang.
Het is een logische keuze om de leerlingen van De nieuwe Havo, het Vox College en het Bredero Beroepscollege tijdelijk samen gebruik te laten maken van dit gebouw, omdat we in de nieuwbouw ook gaan samenwerken in één gebouw.