Welkom groep 8-ers!

Zit je in groep 8? Dan staat dit schooljaar natuurlijk in het teken van het maken van die belangrijke schoolkeuze: de stap naar het voortgezet onderwijs. Samen met je ouders ga je dit jaar vast en zeker open dagen bezoeken. Hieronder kun je leuke verhalen van onze leerlingen lezen. Informatie over de aanmeldingsprocedure vind je op deze pagina.

Open dagen 2021*
  • Open avond: donderdag 21 januari 2021, 19.00 - 21.00 uur
  • Open dag: zaterdag 23 januari 2021, 11.00 - 14.00 uur
  • Meeloopmiddag: woensdag 27 januari 2021, 14.15 - 16.00 uur

Je bent van harte welkom.

* De invulling van de open dagen is afhankelijk van de actuele maatregelen rondom COVID-19. Houd deze website in de gaten voor meer informatie.

Meld je hier aan voor onze open dagen!

Van de redactie

Hieronder kun je leuke verhalen lezen die door onze leerlingen zelf zijn geschreven.
Image

Dayanara

Image

Nada

Image

Nayelica

 
Image

Dayanara

Image

Nada

Image

Nayelica

Ontdekkingsdagen

Actief en gezellig...

In de eerste, als je hier komt, kan het zijn dat je nog niemand kent. Hiervoor heeft onze school ontdekkingsdagen, zodat je elkaar snel beter leert kennen. Je gaat bijvoorbeeld naar een gamehal of naar Funforest. Hier ga je dan samen spelletjes doen of op avontuur in het bos. Ook ga je bijvoorbeeld naar het Vliegenbos, waar je met de klas gaat slapen en leuke dingen gaat doen. Op deze manier leer je je klasgenoten goed kennen en maak je snel nieuwe vrienden en vriendinnen.

Dayanara en Nayelica

Learn More

Vakken

Verschillende vakken...

Je hebt veel verschillden vakken, zoals Nederlands, Frans, aardrijkskunde, geschiedenis, wiskunde, gym, Engels, nask (natuurkunde & scheikunde) en Lifestyle Informatics. In de tweede krijg je er ook Duits bij. In de derde wordt nask gescheiden en krijg je een apart vak natuurkunde en een apart vak scheikunde. Ook krijg je er in de derde economie bij. Dat is heel veel, maar aan het einde van de derde moet je een profielkeuze maken, waardoor er weer vakken vanaf gaan. De vakken van De nieuwe Havo kunnen zeker leuk zijn. Iedereen heeft favoriete vakken en minder favoriete vakken, maar de meeste docenten proberen hun lessen op een leuke manier te geven.

Nada

Learn More

Lifestyle Informatics

Wat kun je allemaal met je laptop...

In de eerste is één van de vakken die je krijgt Lifestyle Informatics. In deze les leer je van alles over je laptop, hoe je daar het beste mee kunt werken en wat je er allemaal mee kunt doen. Je maakt de leukste dingen.Je maakt bijvoorbeeld een zelf ontworpen computerspel of je leert photoshoppen, wat heel leuk is om te doen. Ook ga je bijvoorbeeld een reisbrochure maken waardoor je goed leert hoe en waar je dingen op kunt zoeken en hoe je goed kan samenwerken. Voor dit vak hebben we meneer Smouter, die echt de leukste opdrachten bedenkt voor de les en elke keer weer met een nieuwe uitdaging komt.

Nayelica

Learn More

X-tijd

Keuzevaklessen...

We hebben een prachtige mediatheek. In de mediatheek kun je aan tafeltjes werken of op banken leuke boeken lezen. Je kunt er aan computers werken en je kunt er ook boeken lenen met je schoolpas. En er is altijd iemand in de mediatheek aan wie je vragen kunt stellen.
Je mag ook in de mediatheek werken. Daar kun je voor kiezen in de keuzevaklessen. Dan kun je in de mediatheek je huiswerk maken of boeken lezen, want dat is ook een soort huiswerk. Het is een fijne plek om te werken, want je kunt er rustig werken in je eentje, of samen met anderen.

Adjara

Learn More

Verschillen met de basisschool

Veel vakken...

Wat direct opviel toen we hier kwamen, is dat we veel kleiner zijn dan de anderen. Op de basisschool waren we de grootsten, maar nu dus niet meer. Verder moeten we nu steeds van lokaal naar lokaal voor de verschillende lessen. En je hebt ook heel veel andere vakken. Engels hadden wij bijvoorbeeld niet op de basisschool. Ook heb je nu biologie, Frans en wiskunde. Maar wiskunde lijkt wel een beetje op rekenen. En NASK, dat is natuur- en scheikunde. Wij vinden biologie echt het leukste vak. Regina: “Ik vind het menselijk lichaam interessant en hoe dat in elkaar zit.” Mies: “En ik hou veel van dieren en daar gaat het ook over bij biologie.” En we werken nu met laptops, dat is ook heel anders. Er zijn dus heel veel verschillen met de basisschool!

Regina en Mies

Learn More

Open leercentrum

Lezen, leren en werken...

We hebben een prachtig open leercentrum (OLC). In het OLC kun je aan tafeltjes werken of op banken leuke boeken lezen. Je kunt er aan computers werken en je kunt er ook boeken lenen met je schoolpas. En er is altijd iemand in het open leercentrum aan wie je vragen kunt stellen. Je mag ook in het OLC werken. Daar kun je voor kiezen in de keuzevaklessen. Dan kun je in het open leercentrum je huiswerk maken of boeken lezen, want dat is ook een soort huiswerk. Het is een fijne plek om te werken, want je kunt er rustig werken in je eentje, of samen met anderen.

Adjara

Learn More

De kantine

Handig en lekker...

Je hebt hier een kantine op school. Ze verkopen daar veel verschillende dingen om te eten. Het is niet zo goedkoop, maar wel heel lekker. Ik vind het broodje gezond altijd erg lekker. Dat kost € 1,80. Ze verkopen ook nog muffins, broodje ei, broodje tonijn, frisdranken, water, snoep, chocola en nog veel meer. Je kunt er altijd terecht als je bijvoorbeeld je brood vergeten bent of een keer zin hebt in iets lekkers. Soms is er wel een lange rij, maar meestal valt het mee. De kantinejuffrouw is trouwens ook erg aardig.

Su`aad

Learn More

Voor havo- én havo/vwo-leerlingen

kansen ...

De nieuwe Havo is een school voor leerlingen met een havo- én een havo/vwo-advies. Wij geven talent alle kans en stimuleren jouw zelfstandigheid. Je krijgt van ons richting, ruimte en ruggensteun om leiding te nemen over je eigen leerproces.
Wij bieden vernieuwend onderwijs en werken o.a. met veel eigen keuzetijd in de X-tijd. Zo kies je zelf voor extra uren van een vak dat je moeilijk of juist interessant vindt! In onze havo/vwo-klassen differentiëren we het onderwijs op twee niveaus: havo en vwo. Zo geven wij je de tijd om je te ontwikkelen en goed te kijken waar jouw kansen en mogelijkheden liggen. Gedurende de onderbouw bepalen we samen met jou of je verder leert op havo- of vwo-niveau. Je kunt bij ons dus een havodiploma of een vwo-diploma halen.
Ontdek je interesses, ontwikkel je talenten en neem vooral de tijd om te kijken waar je kansen liggen. De nieuwe Havo begeleidt je daarbij graag!

Learn More

Superhelden

In de X-tijd...

De eerste periode op school is achter de rug. In de X-tijd werk ik aan het project 'Superhelden'. Het is vet leuk, want ik mag in een groepje een nieuw soort superheld bedenken. Als je je superheld bedenkt, denk je aan de volgende vragen: lang, kort, dik, dun, schurk, held(in), enzovoort. As je dat allemaal hebt bedacht en uitgewerkt moet je een trailer maken. Een trailer is een kort filmpje om mensen enthousiast te maken voor jouw superheld. Dit project vind ik echt superleuk!
Maar je hebt in de X-tijd ook andere leuke projecten en workshops zoals: cultuur happen, eten of wetenschap, fiets repareren. Als je meer wilt weten over de X-tijd, moet je zeker naar een open dag komen. Dan kun je er alles over horen en vragen!

Nada

Learn More

Ondernemersweek

Je eigen bedrijf opstarten...

Wat hebben wij veel geld opgehaald voor de voedselbank! Wij hebben een projectweek gehad waarin we ons eigen bedrijf moesten opstarten. We moesten een bedrijfsplan en een eigen logo maken en een slogan bedenken.
Hier hebben wij een hele week over gedaan. We gingen sponsoren bellen en kijken of ze iets voor ons hadden. De spullen die de sponsoren voor ons hadden, hebben we op donderdag opgehaald. Op vrijdag was de markt en in totaal hebben we met alle eersteklassers 500 euro opgehaald!
Bij ons ging het best goed. Wij maakten een nerf schietbaan en je kon leuke prijzen winnen. Onze mentor heeft ook geschoten en hij heeft 17 punten gehaald en je kreeg iets bij 10 punten. Het was een geslaagde markt dus!

Sem

Learn More

Mentoren

Aandacht voor jou...

Waarom zou je nou naar deze school willen? Nou ik heb een goed voorbeeld: de mentoren. Ja, de mentoren op onze school zijn super aardig. Ik heb zelf meneer Smouter. Hij is heel aardig en echt heel grappig. Dit is echt een groot voordeel bij mij op school, want met je mentor kan je gewoon rustig praten over allerlei soorten dingen. Zoals problemen die je in de klas hebt of gewoon praten over Pokemon go of je een Mewto hebt gevangen. Je mentor is je beste vriend op je school zal ik maar zeggen. De mentor helpt je ook bij dingen zoals je huiswerk. De mentoren hebben ook een eigen uur. Mentorles heet dat. Dan leer je je klas beter kennen en je leert goed samen te werken. Kom dus maar gauw naar de open dagen van De nieuwe Havo. Hopelijk zie ik je nog op school!

Sem

Learn More

Veel afwisseling tijdens de les

60 minuten-rooster...

Toen ik de eerste dagen op school kwam, vond ik dat de lessen best lang duurden, namelijk 60 minuten. Maar dat veranderde al best snel, want de lessen zijn gewoon heel leuk hier op school. Natuurlijk is de ene les wel iets leuker dan de andere les. Bij biologie gaan we vaak hele leuke dingen doen en dan gaat de tijd heel snel voorbij. Bij biologie hadden we laatst een practicum en moesten we met microscopen werken. We moesten toen ons wangslijmvlies onder de microscoop bekijken. Dat was echt heel erg leuk!

Nico

Learn More

Eindelijk naar
De nieuwe Havo

Een havo-advies!...

Toen ik nog jonger was en ik langs deze school liep, was ik altijd benieuwd naar hoe het er van binnen uit zag, hoe de docenten waren, wat voor een school het is, enzovoort. Ik zat vol vragen, maar de grootste vraag was: ‘haal ik het niveau om hier te komen?’ Ik wilde zo graag naar deze school, dat ik mijn uiterste best heb gedaan. En toen kreeg ik mijn definitieve advies te horen. Ik was heel zenuwachtig, maar het kwam allemaal goed: ik haalde het niveau! Ik was toen zó blij, dat ik heel veel zin had in de eerste dag. Toen ik binnenkwam, voelde het best gek, omdat je normaal naar de basisschool gaat en nu ineens niet meer. Maar ik was super enthousiast! Ik voelde me eigenlijk gewoon thuis, omdat ik hier in de buurt woon en de docenten zijn heel aardig. Dus zeker naar deze school komen!

Nada

Learn More

Op onderzoek met je laptop

Digitaler...

In de laatste week voor de kerstvakantie haddden we op donderdagavond van 17.30 tot 19.30 uur een kerstdiner. En daarna was er muziek van een DJ en hebben we lekker gedanst tot 22.30 uur.
Voor het kerstdiner maakten we allemaal iets. Je moest zelf iets gaan koken. Ik heb pannenkoeken gebakken. En oké, mijn moeder heeft me geholpen. Ik heb ook kookles op school en daar hebben we toevallig laatst pannenkoeken gebakken, dus ik heb al geoefend ;-).
Het diner was met je mentorgroep, dat zijn 14 kinderen en je mentor. Na het doiner was de muziek er voor alle klassen, van de eerste tot en met de vierde. IK vond het kerstdiner en de muziek van de DJ heel leuk, maar ik heb niet gedanst!

Yaell

Learn More

Gezellige aula

Pauze...

Onze aula is een grote kleurrijke plek waar je in de pauze met je vrienden kan zitten. Je kunt gezellig kletsen en je boterhammen opeten. En in de kantine naast de aula kun je iets lekkers halen. In de aula staan ook alle kluisjes. Daar kun je je boeken in doen die je niet direct nodig hebt. Dat scheelt sjouwen!

Finn

Learn More

Super leuk

Ontdekkinsdagen...

In onze kantine zijn er erg lekkere broodjes. De kantinejuffrouw is erg aardig. Vooral het broodje ei is heeiliggg! De aula ligt aan de kantine (of andersom), en daardoor ziet het er erg gezellig uit. De hele school eigenlijk, maar vooral de aula bruist van energie. Er is een snoepautomaat, want de kantine is niet fulltime open, dus dat is erg handig.

Lotte

Learn More

Daar kun je over napraten en lachen

Actieve ontdekkingsdagen...

Op de ontdekkingsdagen van De nieuwe Havo doe je heel veel leuke dingen. Dit jaar hebben we bijvoorbeeld gekampeerd bij Camping Vliegenbos en we zijn naar Madame Tussauds geweest. We hebben ook geklommen in de klimhal in Amsterdam Noord.
Het waren super gezellige dagen en ik heb alle kinderen uit de klas goed leren kennen. Daarna was het ook heel leuk om gewoon naar school te gaan, omdat je iedereen al kent en omdat je samen al veel leuke dingen had gedaan waar je dan samen over kunt napraten en kunt lachen.

Nehir

Learn More

Heilig broodje ei

Onze kantine...

In onze kantine zijn er erg lekkere broodjes. De kantinejuffrouw is erg aardig. Vooral het broodje ei is heeiliggg! De aula ligt aan de kantine (of andersom), en daardoor ziet het er erg gezellig uit. De hele school eigenlijk, maar vooral de aula bruist van energie. Er is een snoepautomaat, want de kantine is niet fulltime open, dus dat is erg handig.

Lotte

Learn More

Het is hier prima

De sfeer...

De nieuwe Havo is een bijzondere school. De sfeer is er prima, en je kan jezelf gewoon zijn. Bij conflicten wordt er gelijk ingegrepen dus daar hoef je je niet druk om te maken. Van binnen is het lekker kleurrijk en je voelt je gelijk weer vrolijk. En hier op school kan je gewoon praten tegen wie je maar wilt, jongens, meisjes, hier hoef je je niet te schamen. En je krijgt een mentor daar kan je alles tegen zeggen. Wordt ook wel genoemd: vertrouwenspersoon. Je hebt ook een Wall of Fame, als je je best doet, wie weet komt jouw kunstwerk er ook op. Je kunt er ook wat van leren!

Walid

Learn More