Welkom groep 8'ers!

Zit je in groep 8? Dan staat dit schooljaar in het teken van het maken van die belangrijke  schoolkeuze en de stap naar het voortgezet onderwijs. Om jou een goed beeld te geven van onze school hebben we (online) open dagen en meeloopmiddagen georganiseerd. 

Open dagen 2022

Er zijn momenteel nog geen data bekend voor de open dagen in 2023. In oktober 2022 zullen we de data van de open dagen in 2023 hier vermelden.

Filmpjes
We hebben een aantal filmpjes gemaakt om jou een goed beeld te geven van onze school. Onze filmpjes vind je hier: Ontdek De nieuwe Havo online! 

Aanmelden
Wil je volgend schooljaar naar De nieuwe Havo? Super! Check nog even deinformatie over de aanmeldingsprocedure op deze pagina.

Doorstroom Campus Noord
Campus Noord bestaat uit vijf middelbare scholen die bij elkaar in de buurt liggen en nauw met elkaar samenwerken: Bredero Beroepscollege, Bredero Mavo, De nieuwe Havo, Vox College en Hyperion Lyceum. Deze scholen vallen allemaal onder de scholengroep Voortgezet Onderwijs van Amsterdam (VOvA). Wanneer een kind op een van deze scholen zit, maar toch beter op een ander schooltype of -niveau past, zorgen we er gezamenlijk voor dat een overstap naar één van deze scholen goed en soepel kan plaatsvinden. Vijf scholen met een eigen identiteit, mét het voordeel van samenwerking en verbinding!

Vragen?

Mis je nog informatie of wil je specifieke vragen stellen? Bel ons op (020) 579 71 77 of stuur een mailtje naar info@denieuwehavo.vova.nl.

Nieuwbouw

De nieuwe Havo krijgt nieuwbouw! Daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee. De nieuwbouw komt aan de Meidoornweg. Wij kijken er enorm naar uit!
Lees hier meer over onze nieuwbouw.

Meld je hier aan voor onze open dagen!

Blogs van leerlingen

 
Hieronder kun je in de blogjes leuke verhalen lezen over de school die door onze leerlingen zelf zijn geschreven. Elk jaar bestaat de redactie uit andere leerlingen. Van de redactie van dit jaar zie je hieronder de foto's en/of namen.
Image
Burcu
Image
Isabella
Image
Jayden
Image
Moestafa
Image
Salma
Image

Burcu

Image

Isabella

Image

Jayden

Image

Moestafa

Image

Salma

Projecten tijdens X-tijd

Een oven bouwen...

Tijdens X-tijd hadden we laatst een hele leuke opdracht. We moesten zelf een oven maken waarin boter kan smelten. De meeste kinderen uit mijn klas hadden een grote doos met aluminium als oven, maar ik had juist een kleine Pringles-koker als oven. Doordat die van mij klein, smal en hoog was, hield deze de warmte heel goed vast. Het werd meer dan 200 graden in mijn oven! Mijn oven ging zelfs branden en aan de buitenkant kwam er allemaal rook. Omdat mijn zelfgemaakte oven het snelst heet werd, kreeg ik een zak M&M’s als beloning! 😊

Salma

Learn More

Klein en veilig

Een goede sfeer en fijne locatie...

Het fijnste aan deze school is dat het niet een hele grote school is. `Hier zitten ongeveer 400 leerlingen. Dat vinden wij heel fijn. Er is dan ook een veilige sfeer, omdat je makkelijk contact kan leggen met leerlingen en docenten. Iedereen is aardig en je kan makkelijk vrienden maken. Na een tijdje zie je ook steeds dezelfde gezichten. Je kent bijna iedereen wel, zeker van gezicht. Je kan dus makkelijk praten met iedereen.
De locatie van de school is ook geweldig. Het zit vlak naast het metrostation Noorderpark en je kan hier ook makkelijk met de bus of fiets komen. Handig!

Salma en Moestafa

Learn More

Een rustig begin

Start van de dag...

De nieuwe Havo biedt meerdere unieke dingen aan voor de leerlingen, zoals de Dagstart. De Dagstart is een programma dat aan het begin van de dag begint en waar je als klas samen met je mentor(en) activiteiten doet. De dagstart duurt een half uur. De dingen die je doet kunnen zijn: in Tumult werken, in Numo op de laptop werken, een boek lezen of een activiteit dat met de week te maken heeft. Bijvoorbeeld een activiteit die te maken heeft met de ‘week van respect’. Tijdens de Dagstart begin je de dag rustig en dat is heel fijn.

Jayden

Learn More

Op kamp

Iedereen leren kennen...

In de eerste paar weken ga je drie dagen op kamp naar Heino om elkaar beter te leren kennen. Op kamp zijn er veel activiteiten, zoals zwemmen, wandelen, minigolfen en veel meer. Je kunt ook voetballen of basketballen op het veld voor de huizen waar je slaapt. Je slaapt met 4 of 8 klasgenoten in een kamer. De laatste nacht dat je er bent is er disco. Het was een gezellig kamp.

Moestafa

Learn More

X-tijd

Talenten ontdekken
in verschillende projecten...

Het vak X-tijd biedt je de mogelijkheid om je talenten te ontdekken. We doen tijdens X-tijd veel verschillende dingen, zoals muziek, planten kweken, cultuur, techniek, verschillende projecten en nog veel meer. Elke paar weken verandert het onderwerp en wat we gaan doen. Laatst ging het over groen, duurzaam en omgaan met energie. Je moet hierover dan een presentatie geven en ook iets erbij bouwen. Bijvoorbeeld auto’s die rijden op water of windmolens die draaien op zonne-energie.  Ik had bij deze opdracht een auto gemaakt met een dynamo die werd aangedreven door waterkracht. Die auto hebben we gemaakt van plastic flessen.

Salma

Learn More

Gymmen met wiskunde

Twee vakken combineren...

Wij hebben een wiskundedocent die ook een gymdocent is, namelijk mevrouw Brandsma. Zij combineert soms leuke spellen bij gym met wiskundesommen. Zo doen we bijvoorbeeld 'drie is teveel', een lijnspel waarbij elke lijn een nummer heeft. Dan noemt mevrouw Brandsma een som en het antwoord is dan een getal van een lijn en dan moet je zo snel mogelijk naar die lijn. Dat zijn echt leuke én direct ook leerzame gymlessen.

Dayanara

Learn More

Waarom deze school kiezen?

Je kunt je ontwikkelen...

Ik heb voor De nieuwe Havo gekozen omdat er 3 jaar brugklas is en dat vind ik heel handig, zeker als je een dubbeladvies hebt, net als ik. We hebben nu 11 vakken. Dat lijkt heel veel, maar de tijd op school gaat echt heel snel. Met telkens andere lessen waar je leuke dingen doet, vliegt de schooldag voorbij. Ik raad deze school echt aan iedere groep 8-leerling aan, want ik heb het hier heel erg naar mijn zin.

Isabella

Learn More

Favoriete vakken

Anders dan op de basisschool...

Ik heb voor De nieuwe Havo gekozen omdat er 3 jaar brugklas is. Dat is handig, zeker als je een dubbeladvies hebt, net als ik. We hebben nu 11 vakken. Mijn favoriete vakken zijn geschiedenis, wiskunde en biologie. Bij geschiedenis was mijn eerste opdracht om een survivalgids te maken voor joggers en verzamelaars die geheugenverlies hadden. Dat was een leuke opdracht. Wiskunde vind ik leuk, omdat je dan je passer en geodriehoek moet gebruiken. En bij biologie gebruiken we nu microscopen. Als je iets bijzonders ziet, wil de hele klas direct kijken!

Burcu

Learn More

Sfeer op De nieuwe Havo

Gezellig en goede docenten...

De reden dat ik voor deze school gekozen heb, is dat ik de sfeer hier heel leuk vind. Iedereen kan goed met elkaar overweg en het is altijd gezellig! Niet alleen tijdens de pauzes, maar ook tijdens de lessen met de leraren. Zij geven niet alleen goede uitleg, maar ze zorgen er ook voor dat de lessen leuk zijn. Bijvoorbeeld door een quiz te maken of een opdracht aan de lesstof te koppelen, zodat je het nog beter begrijpt. Bijvoorbeeld het maken van een mindmap of een filmpje. Zo maakt elke docent zijn of haar les op een andere manier leuk, waardoor je makkelijker kunt blijven opletten.

Nayelica

Learn More

Nieuwbouw

Een update...

De nieuwe Havo krijgt nieuwbouw! Daar zijn wij heel blij mee. De nieuwbouw komt aan de Buiksloterweg, waar de school tot de zomer van 2021 zat.  Op het plaatje zie je de plek waar de nieuwbouw (voortgezet onderwijs) komt: op de hoek van de Meidoornweg met het Hagedoornplein. Naast een nieuwe school voor ons worden er ook een sporthal, basisschool, kinderdagverblijf en een aantal woningen gebouwd.

We zitten nu tijdelijk in het schoolgebouw aan de Meeuwenlaan, samen met het Bredero Beroepscollege en het Vox College. Het huidige schoolgebouw kan nu gesloopt worden en daarna kan de nieuwbouw starten.

Learn More

Verlengde schooldag

Wat is dat...

Op De nieuwe Havo heb je verlengde schooldagen voor het eerste, tweede, derde en vierde schooljaar. Een verlengde schooldag houdt in dat je na je schooldag in een apart lokaal je huiswerk maakt of voor een vak leert. Je kan kiezen of je de verlengde schooldag wil doen, maar voor kinderen die het echt nodig hebben als ondersteuning is het verplicht. Er zijn altijd studenten die je helpen met je huiswerk of het leren. Dat is wel echt heel fijn aan deze school.

Nada

Learn More

Dagstart

Extra uitleg over de start van de lesdag...

Bij ons op De nieuwe Havo starten wij bijna elke lesdag op met de dagstart. Een dagstart is een 30 minuten durende les aan het begin van de dag. Het is bedoeld om rustig op te starten met je mentoren, die ook belangrijke mededelingen doen voor die dag. De eerste 15 minuten doen we niks digitaal. We gaan dan lezen of, als je die dag een toets hebt, kun je ook nog even leren. Verder bespreken we vaak met de klas hoe het gaat en of er dingen verbeterd kunnen worden. De dagstart is een fijn moment. Laatst kregen we tijdens de dagstart allemaal een trui van school. Omdat de ramen vanwege corona vaker open moeten is het frisser in school, dus zo'n trui is heel fijn!

Dayanara

Learn More

Vakken

Verschillende vakken...

Je hebt veel verschillende vakken, zoals Nederlands, Frans, aardrijkskunde, geschiedenis, wiskunde, gym, Engels, nask (natuurkunde & scheikunde) en Lifestyle Informatics. In de tweede krijg je er ook Duits bij. In de derde wordt nask gescheiden en krijg je een apart vak natuurkunde en een apart vak scheikunde. Ook krijg je er in de derde economie bij. Dat is heel veel, maar aan het einde van de derde moet je een profielkeuze maken, waardoor er weer vakken vanaf gaan. De vakken van De nieuwe Havo kunnen zeker leuk zijn. Iedereen heeft favoriete vakken en minder favoriete vakken, maar de meeste docenten proberen hun lessen op een leuke manier te geven.

Nada

Learn More

Ontdekkingsdagen

Actief en gezellig...

In de eerste, als je hier komt, kan het zijn dat je nog niemand kent. Hiervoor heeft onze school ontdekkingsdagen, zodat je elkaar snel beter leert kennen. Je gaat bijvoorbeeld naar een gamehal of naar Funforest. Hier ga je dan samen spelletjes doen of op avontuur in het bos. Ook ga je bijvoorbeeld naar het Vliegenbos, waar je met de klas gaat slapen en leuke dingen gaat doen. Op deze manier leer je je klasgenoten goed kennen en maak je snel nieuwe vrienden en vriendinnen.

Dayanara en Nayelica

Learn More

Lifestyle Informatics

Wat kun je allemaal met je laptop...

In de eerste is één van de vakken die je krijgt Lifestyle Informatics. In deze les leer je van alles over je laptop, hoe je daar het beste mee kunt werken en wat je er allemaal mee kunt doen. Je maakt de leukste dingen. Je maakt bijvoorbeeld een zelf ontworpen computerspel of je leert photoshoppen, wat heel leuk is om te doen. Ook ga je bijvoorbeeld een reisbrochure maken waardoor je goed leert hoe en waar je dingen op kunt zoeken en hoe je goed kan samenwerken. Voor dit vak hebben we meneer Smouter, die echt de leukste opdrachten bedenkt voor de les en elke keer weer met een nieuwe uitdaging komt.

Nayelica

Learn More

Superhelden

In de X-tijd...

De eerste periode op school is achter de rug. In de X-tijd werk ik aan het project 'Superhelden'. Het is vet leuk, want ik mag in een groepje een nieuw soort superheld bedenken. Als je je superheld bedenkt, denk je aan de volgende vragen: lang, kort, dik, dun, schurk, held(in), enzovoort. As je dat allemaal hebt bedacht en uitgewerkt moet je een trailer maken. Een trailer is een kort filmpje om mensen enthousiast te maken voor jouw superheld. Dit project vind ik echt superleuk!
Maar je hebt in de X-tijd ook andere leuke projecten en workshops zoals: cultuur happen, eten of wetenschap, fiets repareren. Als je meer wilt weten over de X-tijd, moet je zeker naar een open dag komen. Dan kun je er alles over horen en vragen!

Nada

Learn More

Verschillen met de basisschool

Veel vakken...

Wat direct opviel toen we hier kwamen, is dat we veel kleiner zijn dan de anderen. Op de basisschool waren we de grootsten, maar nu dus niet meer. Verder moeten we nu steeds van lokaal naar lokaal voor de verschillende lessen. En je hebt ook heel veel andere vakken. Engels hadden wij bijvoorbeeld niet op de basisschool. Ook heb je nu biologie, Frans en wiskunde. Maar wiskunde lijkt wel een beetje op rekenen. En NASK, dat is natuur- en scheikunde. Wij vinden biologie echt het leukste vak. Regina: “Ik vind het menselijk lichaam interessant en hoe dat in elkaar zit.” Mies: “En ik hou veel van dieren en daar gaat het ook over bij biologie.” En we werken nu met laptops, dat is ook heel anders. Er zijn dus heel veel verschillen met de basisschool!

Regina en Mies

Learn More

X-tijd

Keuzevaklessen...

We hebben een prachtige mediatheek. In de mediatheek kun je aan tafeltjes werken of op banken leuke boeken lezen. Je kunt er aan computers werken en je kunt er ook boeken lenen met je schoolpas. En er is altijd iemand in de mediatheek aan wie je vragen kunt stellen.
Je mag ook in de mediatheek werken. Daar kun je voor kiezen in de keuzevaklessen. Dan kun je in de mediatheek je huiswerk maken of boeken lezen, want dat is ook een soort huiswerk. Het is een fijne plek om te werken, want je kunt er rustig werken in je eentje, of samen met anderen.

Adjara

Learn More

Ondernemersweek

Je eigen bedrijf opstarten...

Wat hebben wij veel geld opgehaald voor de voedselbank! Wij hebben een projectweek gehad waarin we ons eigen bedrijf moesten opstarten. We moesten een bedrijfsplan en een eigen logo maken en een slogan bedenken.
Hier hebben wij een hele week over gedaan. We gingen sponsoren bellen en kijken of ze iets voor ons hadden. De spullen die de sponsoren voor ons hadden, hebben we op donderdag opgehaald. Op vrijdag was de markt en in totaal hebben we met alle eersteklassers 500 euro opgehaald!
Bij ons ging het best goed. Wij maakten een nerf schietbaan en je kon leuke prijzen winnen. Onze mentor heeft ook geschoten en hij heeft 17 punten gehaald en je kreeg iets bij 10 punten. Het was een geslaagde markt dus!

Sem

Learn More

Voor havo- én havo/vwo-leerlingen

kansen ...

De nieuwe Havo is een school voor leerlingen met een havo- én een havo/vwo-advies. Wij geven talent alle kans en stimuleren jouw zelfstandigheid. Je krijgt van ons richting, ruimte en ruggensteun om leiding te nemen over je eigen leerproces.
Wij bieden vernieuwend onderwijs en werken o.a. met veel eigen keuzetijd in de X-tijd. Zo kies je zelf voor extra uren van een vak dat je moeilijk of juist interessant vindt! In onze havo/vwo-klassen differentiëren we het onderwijs op twee niveaus: havo en vwo. Zo geven wij je de tijd om je te ontwikkelen en goed te kijken waar jouw kansen en mogelijkheden liggen. Gedurende de onderbouw bepalen we samen met jou of je verder leert op havo- of vwo-niveau. Je kunt bij ons dus een havodiploma of een vwo-diploma halen.
Ontdek je interesses, ontwikkel je talenten en neem vooral de tijd om te kijken waar je kansen liggen. De nieuwe Havo begeleidt je daarbij graag!

Learn More

Mentoren

Aandacht voor jou...

Waarom zou je nou naar deze school willen? Nou ik heb een goed voorbeeld: de mentoren. Ja, de mentoren op onze school zijn super aardig. Ik heb zelf meneer Smouter. Hij is heel aardig en echt heel grappig. Dit is echt een groot voordeel bij mij op school, want met je mentor kan je gewoon rustig praten over allerlei soorten dingen. Zoals problemen die je in de klas hebt of gewoon praten over Pokemon go of je een Mewto hebt gevangen. Je mentor is je beste vriend op je school zal ik maar zeggen. De mentor helpt je ook bij dingen zoals je huiswerk. De mentoren hebben ook een eigen uur. Mentorles heet dat. Dan leer je je klas beter kennen en je leert goed samen te werken. Kom dus maar gauw naar de open dagen van De nieuwe Havo. Hopelijk zie ik je nog op school!

Sem

Learn More

Eindelijk naar
De nieuwe Havo

Een havo-advies!...

Toen ik nog jonger was en ik langs deze school liep, was ik altijd benieuwd naar hoe het er van binnen uit zag, hoe de docenten waren, wat voor een school het is, enzovoort. Ik zat vol vragen, maar de grootste vraag was: ‘haal ik het niveau om hier te komen?’ Ik wilde zo graag naar deze school, dat ik mijn uiterste best heb gedaan. En toen kreeg ik mijn definitieve advies te horen. Ik was heel zenuwachtig, maar het kwam allemaal goed: ik haalde het niveau! Ik was toen zó blij, dat ik heel veel zin had in de eerste dag. Toen ik binnenkwam, voelde het best gek, omdat je normaal naar de basisschool gaat en nu ineens niet meer. Maar ik was super enthousiast! Ik voelde me eigenlijk gewoon thuis, omdat ik hier in de buurt woon en de docenten zijn heel aardig. Dus zeker naar deze school komen!

Nada

Learn More

Veel afwisseling tijdens de les

60 minuten-rooster...

Toen ik de eerste dagen op school kwam, vond ik dat de lessen best lang duurden, namelijk 60 minuten. Maar dat veranderde al best snel, want de lessen zijn gewoon heel leuk hier op school. Natuurlijk is de ene les wel iets leuker dan de andere les. Bij biologie gaan we vaak hele leuke dingen doen en dan gaat de tijd heel snel voorbij. Bij biologie hadden we laatst een practicum en moesten we met microscopen werken. We moesten toen ons wangslijmvlies onder de microscoop bekijken. Dat was echt heel erg leuk!

Nico

Learn More

Open leercentrum

Lezen, leren en werken...

We hebben een prachtig open leercentrum (OLC). In het OLC kun je aan tafeltjes werken of op banken leuke boeken lezen. Je kunt er aan computers werken en je kunt er ook boeken lenen met je schoolpas. En er is altijd iemand in het open leercentrum aan wie je vragen kunt stellen. Je mag ook in het OLC werken. Daar kun je voor kiezen in de keuzevaklessen. Dan kun je in het open leercentrum je huiswerk maken of boeken lezen, want dat is ook een soort huiswerk. Het is een fijne plek om te werken, want je kunt er rustig werken in je eentje, of samen met anderen.

Adjara

Learn More