De nieuwe Havo krijgt nieuwbouw!

Sabinealgemeen

We zijn ontzettend blij om te kunnen melden dat we nieuwbouw krijgen. De nieuwbouw komt op dezelfde kavel als waar onze school nu gevestigd is, samen met Vox College, aan de Buiksloterweg. Tevens komen er op deze kavel het Bredero Beroepscollege, een basisschool, Integraal Kindcentrum en sporthal.

Wanneer de bouw gaat starten, is momenteel nog niet bekend. Daarover zal in de komende maanden meer duidelijkheid komen. We streven er naar zo snel mogelijk starten. De verwachting is nu, dat de nieuwbouw over een jaar of 3 klaar zal zijn. We hopen in schooljaar 2023/2024 in ons nieuwe gebouw onderwijs te kunnen geven.

We zullen tijdelijke huisvesting realiseren in de buurt van de huidige locatie, in het schoolgebouw van het Bredero Beroepscollege dat ook deel uitmaakt van onze scholengroep. Dat gebouw wordt daarop aangepast en krijgt voor elke school een eigen ingang. Het is een logische keuze om de leerlingen van De nieuwe Havo, Vox College en het Bredero Beroepscollege tijdelijk samen gebruik te laten maken van het gebouw van het Bredero Beroepscollege, omdat deze drie scholen op de kavel aan de Buiksloterweg samen nieuwbouw zullen krijgen. Het geeft ons de gelegenheid om samen nieuwe leeromgevingen te realiseren. Zo heeft De nieuwe Havo een Sciencelab, het Bredero Beroepscollege een Techlab en Vox College een Crealab. We gaan nu alvast kijken hoe we alle leerlingen van de drie scholen hier optimaal gebruik van kunnen laten maken.