Cultuurdagen 2020

Sabinealgemeen

Het lijkt lang geleden, maar kort voor de sluiting van de school wegens het coronavirus hebben de leerlingen van de eerste en tweede klassen in het kader van de Cultuurdagen 2020 nog  kunnen genieten  van verschillende workshops.

Drumschool RITM Percussion kwam met een grote verzameling trommels op bezoek en bracht onze leerlingen wat ritmegevoel bij. Het gezamenlijk kunnen spelen van een intro en een outro was het doel en dat is ruimschoots gehaald.

Creatief collectief Hotmamahot Kunst uit Amsterdam-Noord liet onze leerlingen zelfportretten in reliëf maken van verschillende kwaliteiten karton en papier. Er werd hard gezwoegd en de resultaten mochten er zijn.

Het zelf maken van animaties bracht veel enthousiasme teweeg. Camera’s, laptops en materiaal om zelf animatiefiguurtjes te maken, van klei of papier, waren aanwezig, alsook deskundige begeleiding. Klik op de onderstaande links voor de resultaten

De avond in de Discotheek

cut-out 2B Spongebob ea

 

Helaas moest de gastdocent voor de Podiumkunsten wegens ziekte afzeggen. In plaats daarvan hebben leerlingen hun eigen naam in de vorm van een logo getekend. Dat leverde mooie resultaten op.

 

Cultura Nederland probeerde onze leerlingen over hun “schrijfdrempel” te helpen door ze een complimenteus bericht aan hun idool te laten schrijven. En daarna een complimenteus berichtje aan zichzelf. Ook werd er in groepen aan een verhaal gewerkt, wat tot verrassende resultaten leidde.

Wie vooral zin had om zich lichamelijk in te spannen kon sporten in de gymzaal. Daar werd in groepsopdrachten vooral ingezet op samenwerking, terwijl ook het wedstrijdelement niet ontbrak.

Hopelijk hebben onze leerlingen genoeg inspiratie opgedaan om zich tijdens de vele uren thuis te vermaken.