Menu

volgende paginavorige paginaterug naar dashboardSchoolgids

 4/37 

2. Even voorstellen

De nieuwe Havo is een openbare school voor havo in Amsterdam-Noord. We zijn met ons onderwijsconcept in 2012-2013 gestart en komend schooljaar zal de eerste lichting leerlingen van De nieuwe Havo examen doen.
De school heeft in ongeveer 430 leerlingen. We zijn gevestigd op de Buiksloterweg 85, slechts 10 minuten lopen van het Buikslotermeerpont die van het Centraal Station vertrekt. Als openbare school zijn wij toegankelijk voor alle leerlingen, ongeacht afkomst, sekse, huidskleur, geloof of seksuele geaardheid. De onderlinge gelijkwaardigheid van onze leerlingen vormt een leidraad voor ons handelen.

Naam van de school
De nieuwe Havo geeft de kern aan van ons onderwijs: een zelfstandige havo met vernieuwend onderwijs. Ons onderwijsconcept is uniek in Nederland. Wij bieden onderwijs dat gericht is op de échte havist, onderwijs waarmee we ervoor zorgen dat onze leerlingen succesvol zijn in het hbo en gericht kiezen voor de meest geschikte hbo-opleiding. Die voorbereiding op het hbo maakt dan ook deel uit van onze missie.

Wij zijn een school die in ontwikkeling is. Met het docententeam ontwikkelen we onderwijs dat leerlingen voorbereidt op hun toekomst. Wij als team leren ook: bijvoorbeeld leren wij nieuwe vormen van onderwijs die ook in bedrijven toegepast worden: scrum@school. We leren van onze ervaringen tijdens projectweken, waarin we het bedrijfsleven in de school halen en we merken dat we steeds betere programma's krijgen voor onze leerlingen. We zijn een lerende organisatie, die wil leren om het beste uit onze leerlingen te halen.

Onze missie:
De nieuwe Havo beschouwt havo en hbo als één leerroute. We bieden gespecialiseerd havo-onderwijs van topkwaliteit.
Wij inspireren en begeleiden onze leerlingen in de ontwikkeling van hun ambitie, talenten en ideeën.